مهم ترين راه كارها براي موفقيت در فروشندگي


 

نويسنده:‌ نرگس يداللهي




 
موفقيت در زندگي لازمه ي داشتن دانش بالا، ثروت زياد، قدرت و مقام اجتماعي نيست؛ بلكه موفقيت يعني خود باشيم، نه ديگري. موفقيت يعني ساختن امروز براي فردايي بهتر. موفقيت، تجهيز امروز خود براي فرداي پربار است. يكي از مهمترين كارها براي رسيدن به موفقيت، هدفگذاري و برنامه ريزي براي تحقق اهداف است. اگر ندانيم كه مي خواهيم چه كنيم و به كجا برسيم عمرمان را بيهوده گذرانده و نتيجه اي جز پشيماني و حسرت عايدمان نمي شود. پس بهتر است تا دير نشده دست به كار شويم و براي موفقيت خود هدف گذاري و برنامه ريزي كنيم.
بيشتر خرده فروشان را مي توان به دو دسته تقسيم كرد:
1- آنهايي كه در برابر تغيير مقاومت كرده و نسبت به آن بيزارند. 2-آنهايي كه تغيير را با روي باز مي پذيرند و خود را با آن هماهنگ مي كنند. اگر شما 12 روش كاربردي زير را به كار گيريد، در امر فروشندگي موفق خواهيد بود. چون اين راه حل ها حاصل تجربه ي خرده فروشان زيادي در سراسر جهان است.

1-خودتان را بشناسيد.
 

علايق، مهارت ها و توانايي هاي خود را بشناسيد. حفظ كار و كسب فعلي بهتر از خلق يك شغل جديد است؛ بنابراين بايد از خودگذشتگي كنيد و نقش اساسي شما در ايفاي وظايفي چون بازاريابي، فروش و سرپرستي كاركنان است كه شما در همه اين ها به تنهايي موفق نيستيد؛ بنابراين بايد بدانيد كه كدام بخش را مي توانيد به تنهايي اداره كنيد و در كدام بخش به كمك احتياج داريد. به همين خاطر است كه بايد با ديدي بي طرفانه به تمام نقاط قوت و ضعف خود دقت كنيد.

2-برنامه ي رو به جلو داشته باشيد:
 

بسياري از فروشگاه ها توسط افرادي اداره مي شوند كه اطلاعات چنداني نسبت به شغل خود ندارند. اگر شما همانند مالك يك فروشگاه تخصصي ورودي و خروجي شغل خود را ندانيد خيلي زود شغل خود را از دست خواهيد داد؛ به گونه اي كه كارشناسان علت 80 درصد ورشكستگي ها در 5 سال نخست كار را پول نمي دانند؛ بلكه فقدان اطلاعات و دانش تخصصي مي دانند. رمز موفقيت شما در اين است كه بدانيد چگونه مي توان با اجراي يك برنامه ي تجاري مؤثر تصميمات صحيح گرفت.

3-ضعف خود را بشناسيد:
 

اگر شما معناي دانش انجام كار را به خوبي درك كرده باشيد، مي توانيد از يك گوشه رقابتي سود ببريد. تفاوت هايي كه ممكن است بقاي شما را به چالش بكشد؛ رقابت، اندازه خدمات، موقعيت، بازاريابي، نوع مشتريان، تأمين كنندگان و استراتژي هاي قيمت رقبا، محيط بازار، محيط كسب و كار محلي، ظرفيت خالي فضاهاي تبليغاتي درآمد خانواده، سطح تحصيلات افراد، گروه سني، جمعيت نژادي و آمار مشتريان بالقوه كه يك فروشنده با ايجاد درك درستي از همه اين موارد مي تواند در امر فروش موفق بوده و از ساير رقباي خود در بازار پيشي گيرد.

4-مشتريان خود را درك كنيد.
 

آيا به سخن مشتريان خود توجه مي كنيد؟ اگر بر اساس خواسته ي مشتريان خود عمل كنيد، خواهيد كه ديد آن ها از شما خريد خواهند كرد و باعث رونق كسب و كارتان مي شوند.

5-سوابق مالي خود را حفظ كنيد.
 

اگر ندانيد پولتان به كجا مي رود، به زودي بازي را واگذار مي كنيد. در بازي تجارت كه با رايانه انجام مي شود، سوابق مالي به مثابه تجهيزات راهبردي هواپيما است كه ميزان ارتفاع،‌ جهت و سرعت را تعيين مي كند. سعي كنيد در امر فروشندگي، خود را فردي خوش حساب كه چك هايش هميشه پاس مي شود نشان دهيد.

6-نقدينگي خود را مديريت كنيد.
 

كسب و كار بدون نقدينگي جريان ندارد و اين بسته به بزرگي يا كوچكي كار نيست نقدينگي براي يك سازمان همانند خون در رگ هاي انسان است. پولي كه به سازمان وارد و از سازمان خارج مي شود عواملي هستند كه كسب و كار شما را سالم نگه مي دارند اگر شما بر جريان نقدينگي خود آگاه باشيد و منابع ورودي و علت خروجي آن را بدانيد، نبايد نگران بي پولي باشيد.

7-روش هاي مديريت سالم را به كار بگيريد.
 

مالك فروشگاه، مدير فروشگاه است. اين جمله بيان گر اين مسئله است كه با فكر و اراده، كسب و كارتان را از بالا به پايين اداره كنيد. در تصميمات خود به مشتريان پيشنهاد خدمت دهيد، منابع و زمان را مديريت كنيد و روش تجارت كردن درست را بدانيد، در امر فروشندگي از كاركنان خود قدرداني كرده و به اندازه توان و كار آن ها به آن ها مزد دهيد. به طور مستقيم كاركنان خود را آموزش دهيد تا با شيوه هاي جديد انجام كار آشنا شوند. اين امر زمينه دخالت كاركنان را در امر تصميم گيري و زمينه موفقيت فروشندگي را فراهم مي كند.
8-تصوير و ذهنيت ممتاز خود را توسعه دهيد:
تصوير و ذهنيتي كه از خود در ديد مشتري ايجاد مي كنيد، زمينه ي رونق كسب و كارتان را فراهم مي كند. براي اين كه در امر فروشندگي موفق باشيد، سعي كنيد ظاهر فروشگاه تان را به گونه اي جذاب كنيد تا مشتريان جذب فروشگاه شوند.

9-دارايي هاي خود را كنترل كنيد.
 

نقش دارايي، ايجاد فروش است. تمام فروشگاه هاي خرده فروشي نيازمند به مديريت دارائي هايشان مي باشند. اين سرمايه شماست كه روي قفسه هاي فروشگاه تان نشسته است كه خرده فروشان كوچك تنها به اين دارايي ها توجه مي كنند و نمي توانند درك درستي از مصرف اين دارايي ها توسط مشتريان داشته باشند؛ ولي فروشندگان موفق مي دانند كه بر اساس نياز و انگيزه مشتريان چه كالاهايي به فروش خواهد رفت و چه كالاهايي در قفسه خواهند ماند.

10-براي درك كامل طبيعت خرده فروشي، خريد كنيد و براي سود بيشتر قيمت گذاري كنيد.
 

قيمت اوليه كالاي شما، برآورد موقتي از چيزي است كه قرار است مشتري آن را خريداري كند؛ بنابراين سعي كنيد كه قيمت كالاي خود را بي جهت افزايش ندهيد، بلكه با برگزاري جشن و ايجاد زرق و برق، ميزان فروشتان را افزايش دهيد و مشتريان را جذب كنيد تا از فروشگاه تان به ميزان بيشتري خريد نمايند؛ در ضمن براي اين كه قيمت كالا مناسب باشد و براي مشتريان نيز گران تمان نشود سعي كنيد كالا را به صورت عمده فروشي بخريد تا قيمت كمتري را بپردازيد؛ در نتيجه با پيشنهاد قيمت هوشيارانه جديد به مصرف كننده، قادر خواهيد بود تا مشتريان بيشتري را جذب كنيد. ميانگين معادلات فروش خود را افزايش دهيد و فرصت هاي بيشتري را جهت ملاقات مشتريان از فروشگاه تان فراهم كنيد.

11-از حرفه اي ها درس بگيريد:
 

براي تسلط يافتن در مهارت هاي اداره يك كسب و كار، نيازمند تجربه بسياري هستيد.

12-در هنگام نياز، كمك بگيريد:
 

مشاركت و مساعدت از محيط خارج مي تواند قدم بزرگي براي شروع باشد؛ براي كمك گرفتن از ديگران مغرور نباشيد.
منبع: نشريه بانو، شماره 31.